Vald region:

Vanliga frågor

På denna sida har vi samlat svar på de vanligaste frågorna som ställs till vår support. Hittar du inte svar på din fråga här kontakta vår support direkt så hjälper vi dig.

Vanliga frågor från köpare

Behöver jag registrera mig för att kunna skicka en förfrågan?
Nej, att registrera sig som köpare på Cateringmarketplace är frivilligt och det är fullt möjligt att skicka förfrågningar utan att vara registrerad som köpare.

Väljer du att utan kostnad registrera dig som köpare får du dock tillgång till ett antal extra funktioner och tjänster:
ett enkelt verktyg för att följa upp och administrera dina skickade förfrågningar,
möjlighet att via vår support få kostnadsfri hjälp med att skapa tydliga förfrågningar och utvärdera de anbud du får från olika säljare, samt att
du slipper att fylla i dina fullständiga kontaktuppgifter om du vill skicka fler än en förfrågan. Istället räcker det med att bara ange din e-postadress och ditt lösenord.
Kan jag ändra uppgifter i en redan skickad förfrågan?
När du skapat en förfrågan och godkänt dess innehåll skickas den först till vår support för godkännande innan den blir synlig för de köpare du valt som mottagare. Normalt tar det mellan 12 till 24 timmar innan din förfrågan behandlas av supporten och då antingen avslås eller publiceras för köparna. Vi meddelar dig alltid via e-post så snart din förfrågan har behandlats.

Du kan själv inte dra tillbaka eller ändra i en redan skickad förfrågan, men vår support kan hjälpa dig med detta under förutsättning att din förfrågan ännu inte publicerats för köparna.

Vanliga frågor från säljare

Vad krävs för att mitt företag skall få finnas med på Cateringmarketplace?
Vi ställer fem grundkrav för att ett företag ska få finnas med i vårt register:
Företaget måste ha ett fast driftställe i Sverige
Företaget måste ha ett svenskt organisationsnummer
Företaget måste vara registrerat för F-skatt och moms hos Skatteverket
Företaget måste godkänna att vi publicerar information om dess eventuella skatteskulder
Företaget måste i egen regi tillhandahålla och fakturera den mat eller de tjänster som förmedlas till dem via Cateringmarketplace

Dessa krav syftar till att säkerställa att enbart seriösa aktörer återfinns i vårt register. Uppfyller ditt företag inte dessa grundkrav kan vi tyvärr inte behandla din registrering.

Vi genomför regelbundna kvalitetskontroller av de uppgifter som finns i vårt register och förbehåller oss rätten att utan ersättning stänga av företag från registret vilka inte uppfyller våra grundkrav eller vilka medvetet publicerat felaktiga uppgifter på sin företagspresentation. Vi förbehåller oss även rätten att vid misstanke om att svart arbete utförs temporärt eller definitivt stänga av företag från registret.
Kostadsfritt? Vad är haken?
Att finnas med på Cateringmarketplace med en grundpresentation är kostnadsfritt och innebär att ditt företag kan ta del av upp till två anbudsförfrågningar per månad från köpare som är intresserade av att anlita er som leverantör. Så snart du läst två förfrågningar en viss månad spärras möjligheten att öppna fler förfrågningar denna månad, såtillvida du inte väljer att uppgradera din grundpresentation till en standard- eller pluspresentation.

På Cateringmarketplace finns två sätt på vilka du kan uppgradera din grundpresentation. Antingen kan du ringa vår support och begära en uppgradering eller klicka på länken 'Uppgradera' under fliken 'Mina presentationer' efter det att du loggat in som säljare. När du valt vilken typ av presentation du vill uppgradera till, och vilken information du vill visa på den uppgraderade presentationen, kommer systemet att räkna fram en kostnad för den nya presentationen. Först efter det att du godkänt denna kostnad kommer en faktura att skickas till ditt företag.

Det finns ingen tidsgräns för hur länge ditt företag kan ligga med i vårt register med enbart en grundpresentation. Motkravet vi ställer är dock att du varje månad svarar avsändarna på de förfrågningar som du väljer att läsa. Vi förbehåller oss rätten att avregistrera eller avaktivera företag som under en längre period inte uppfyller detta krav.
Jag har hittat vårt företag på Cateringmarketplace. Varför finns vi med här?
Vi på Cateringmarketplace har som mål att skapa ett heltäckande kvalitetsregister över seriösa cateringleverantörer i Sverige. För att uppnå detta mål lägger vi kontinuerligt in tidigare ej registrerade företag med så kallade grundpresentationer i vårt register.

De datauppgifter som finns på Cateringmarketplace kommer från ett antal olika källor; ekonomisk information från uppgifter lämnade till Bolagsverket via årsredovisningar, adressinformation från publika adressregister, information om medlemskap från branschorganisationer, certifieringar från olika certifieringsorgan etc.

Att finnas med på Cateringmarketplace med en grundpresentation är helt kostnadsfritt och innebär att ert företag kan ta del av upp till två anbudsförfrågningar per månad från köpare som är intresserade av att anlita er som leverantör.

Det är viktigt för oss att alla företag som finns med i vårt register är medvetna om detta. I samband med att vi lägger in ett nytt företag på Cateringmarketplace med en grundpresentation skickar vi därför alltid ut ett brev med information om vår tjänst och kontaktuppgifter till vår support vid eventuella frågor. Finns ert företag med på Cateringmarketplace utan att ni har mottagit detta brev vill vi gärna att ni kontaktar vår support så att vi får möjlighet att undersöka varför det inte nått er.

Sök cateringfirmor efter kategori

Bufféer

 • Amerikansk mat

  En amerikansk buffé kan innehålla allt från kryddstark cajunmat till amerikanska fast-food klassiker som hamburgare, hotdogs och panpizza.

 • Asiatisk mat

  En buffé med asiatisk mat kan innehålla allt från kinesiska smårätter till japansk tempura eller nasi goreng från Indonesien.

 • Grill

  En grillbuffé består vanligtvis av grillat kött och kyckling som serveras med grillade grönsaker och bakad potatis eller olika sallader.

 • Husmanskost

  En husmansbuffé består vanligen av traditionell svensk husmanskost som sill, köttbullar, lax och pytt i panna.

 • Indisk mat

  En indisk buffé består ofta av curryrätter som tikka masala eller vindaloo och någon form av tandorilagat kött. Maten serveras med ris och traditionellt indiskt naan- eller eller papadambröd.

 • Julbord

  En julbordsbuffé är ett utmärkt alternativ till att äta julbord på restaurang och innehåller traditionell svensk julmat som exempelvis sill, Janssons frestelse, köttbullar och skinka.

 • Libanesisk mat

  Libanesisk mat kännetecknas av att vara smakrik utan att vara stark. En libanesisk buffé innehåller ofta meza, smårätter, och olika typer av grillat kött som serveras med ris eller hummus.

 • Medelhavsmat

  På en medelhavsbuffé kan du hitta allt från grekisk fetasallad och italiensk pasta med parmaskinka till franska specialiteter som coq au vin.

 • Mexikansk mat

  Mexikansk mat är känd för att vara smakrik. En mexikansk buffé kan innehålla exempelvis tacos, burritos eller nachos med salsa och guacamole.

 • Skaldjur

  En skaldjursbuffé innehåller olika typer av skaldjur, som räkor, krabbor, hummer eller ostron, och serveras ofta med olika såser, bröd och sallad.

 • Tapas

  Tapas är ett annat namn för spanska smårätter. En tapasbuffé kan innehålla alla möjliga rätter som ost och skinka, tillagade grönsaker, friterad fisk eller marinerade skaldjur.

 • Thailändsk mat

  En thailändsk buffé kan exempelvis bestå av pad thai, soppor samt olika typer av curry som panaeng eller röd curry. Till efterrätt serveras ofta frukt, roti pannkaka eller sticky rice med mango.

 • Vegetarisk mat

  En buffé med enbart vegetarisk mat behöver inte vara tråkig. En vegetarisk buffé kan innehålla alla möjliga rätter som grillad fisk, tofu- eller pastasallad, pajer och soppor.

 • Ospecificerad

  Välj en ospecificerad buffé om du ännu inte bestämt vilket tema du vill ha på din buffé, utan istället vill att cateringbolagen ska rekommendera olika alternativ i sina svar till dig.

Varmrätter

 • Fisk & Skaldjur

  Under kategorin fisk och skaldjur hittar du cateringbolag som specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter, exempelvis lax, hummer och sjötunga.

 • Kött & Kyckling

  Under kategorin kött och kyckling hittar du cateringbolag som specialiserat sig på kött- och kycklingrätter, som exempelvis ox- och fläskfilé samt fyllda kycklingbröst.

 • Vegetariskt

  Under kategorin vegetariskt hittar du cateringbolag som specialiserat sig på vegetariska rätter, som pajer, grytor och soppor.

 • Vilt

  Under kategorin vilt hittar du cateringbolag som specialiserat sig på rätter på viltkött, som älg, rådjur och vildsvin.

 • Ospecificerad

  Välj en ospecificerad varmrätt om du ännu inte bestämt vilken typ av varmrätt du önskar, utan istället vill att cateringbolagen ska rekommendera olika alternativ i sina svar till dig.

Övrig catering

 • Desserter

  Under kategorin desserter hittar du cateringbolag som specialiserat sig på desserter och efterrätter, som tårtor, fruktsallader och puddingar.

 • Förrätter

  Under kategorin förrätter hittar du cateringbolag som specialiserat sig på förrätter, som crostini och tartletter.

 • Kallskuret

  Under kategorin kallskuret hittar du cateringbolag som specialiserat sig på kallskuret kött och fisk, som exempelvis rostbiff och lax, med tillbehör.

 • Kräftor

  Under kategorin kräftor hittar du cateringbolag som specialiserat sig på att arrangera kräftfester och att leverera såväl svenska som utländska kräftor till framförallt företagsevent.

 • Pajer

  Under kategorin pajer hittar du cateringbolag som specialiserat sig på matpajer, som exempelvis ost- och skinkpaj eller broccolipaj.

 • Picnic korgar

  Under kategorin picnic korgar hittar du cateringbolag som specialiserat sig på att leverera färdiga picnic korgar, innehållande exempelvis bröd, ost och frukt.

 • Pizza

  Under kategorin pizza hittar du cateringbolag som specialiserat sig på att leverera exklusivare pizzor till framförallt företagsevent.

 • Sallad

  Under kategorin sallad hittar du cateringbolag som specialiserat sig på sallader, som exempelvis ceasarsallad eller skaldjurssallad.

 • Smörgåsar

  Under kategorin smörgåsar hittar du cateringbolag som specialiserat sig på att leverera smörgåsar, landgångar och baguetter till framförallt företagsevent.

 • Smörgåstårta

  Under kategorin smörgåstårta hittar du cateringbolag som specialiserat sig på klassiska svenska smörgåstårtor, en populär rätt vid alla typer av mottagningar och event.

 • Snittar & Cocktailtilltugg

  Under kategorin snittar och cocktailtilltugg hittar du cateringbolag som specialiserat sig på smårätter till middagar och mingelmat.

 • Soppa

  Under kategorin soppa hittar du cateringbolag som specialiserat sig på soppor, som exempelvis tomatsoppa eller skaldjurssoppa.

 • Sushi

  Under kategorin sushi hittar du cateringbolag som specialiserat sig på att leverera sushi med tillbehör till framförallt företagsevent.

 • Tårta

  Under kategorin tårta hittar du cateringbolag som specialiserat sig på olika typer av tårtor och andra bakverk, som exempelvis bakelser och sockerkakor.

Företagstjänster

 • Automater

  Under kategorin automater hittar du leverantörer som specialiserat sig på att leverera och fylla på mat- och dryckesautomater hos företag.

 • Cook-Chill

  Under kategorin cook-chill hittar du leverantörer som specialiserat sig på att löpande leverera cock-chill mat till företag, organisationer och offentlig sektor.

 • Frukostleveranser

  Under kategorin frukostleveranser hittar du cateringbolag som specialiserat sig på att leverera frukost och frukostpaket till företag, antingen löpande eller som engångsuppdrag.

 • Fruktkorgar

  Under kategorin fruktkorgar hittar du leverantörer som specialiserat sig på att leverera frukt och fruktkorgar till företag, antingen löpande eller som engångsuppdrag.

 • Kaffe & Kaffebröd

  Under kategorin kaffe och kaffebröd hittar du cateringbolag som specialiserat sig på att leverera färskt kaffe och kaffebröd till företag, antingen löpande eller som engångsuppdrag vid exempelvis konferenser.

 • Lunchleveranser

  Under kategorin lunchleveranser hittar du cateringbolag som specialiserat sig på att leverera bufféluncher och lunchpaket till företag, antingen löpande eller som engångsuppdrag.

 • Personalrestauranger

  Under kategorin personalrestauranger hittar du leverantörer som specialiserat sig på att driva och utveckla personalrestauranger på större företag, inom organisationer och offentlig sektor.

 • Vattenleveranser

  Under kategorin vattenleveranser hittar du leverantörer som specialiserat sig på att leverera och fylla på vattenautomater, både för vanligt och kolsyrat vatten, hos företag.

Branschnyheter

Det finns inga branschnyheter.

Visa äldre branschnyheter »
Tipsa om nyheter